Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vybíráte motorku?

15. 3. 2012

Rozhodli jste se, že si chcete zakoupit nový motocykl? S největší pravděpodobností máte oblíbenou značku motorek, za kterou byste dali ruku do ohně – možná jste milovníkem bublavého zvuku Harleye Davidsona, možná vás láká vyzkoušet něco nového z dílny Ducati nebo Moto Guzzi, možná dáváte přednost motocyklu Aprilia, nebo možná máte raději prověřenou kvalitu japonských výrobců (Suzuki, Yamaha, Kawasaki, Honda).

Pokud vybraný motocykl ještě nemáte, nejprve si promyslete, co vás láká. Pravděpodobně to nebude okruhový speciál. Dost možná to nebude ani motokrosová motorka. V dalším rozhodování záleží na tom, jestli máte rádi spíše kulturu motorkářů, dlouhé a pohodlné jízdy krajinou, kdy ze sedla motorky objevujete nové kraje, nebo jste raději milovníkem rychlé jízdy, kdy za zadním kolem svého motocyklu necháváte automobily všech značek.

Motorky pro dlouhé cesty

V prvním případě je králem motocyklů, se kterými se jezdí sice pomalu, ale stylově, Harley Davidson.

Když vidíte konvoj cruiserů a chopperů, nebo lépe řečeno, když bublající motocykly několik kilometrů předem slyšíte, možná se zasníte, jak je taková jízda na pořádné motorce romantická. Nikam se nespěchá, nic vás nerozhodí, důležité je jen užívat si pohodovou jízdu a odpočívat.

Motorky pro rychlou jízdu

V druhém případě, pokud obětujete svá záda a nohy rychlosti, chcete motorku, která bude rychlá, výkonná, aerodynamická. Nejde vám o vychutnávání si okolních luk a lesů. Chcete adrenalin z rychlosti. Pak samozřejmě zvolíte motocykl, který vás na dálnici nenechá v zátylku osobních aut.